POP&Co Helsinki on syntynyt Helsingissä vuonna 2018 ja se tunnetaan laadukkaiden materiaalien lisäksi värikkäistä ja ihanista kuoseista. 

Brändin perustaja, suunnittelijamme Petra Kiuru on elänyt ja työskennellyt koko elämänsä lasten muodin parissa; lapsena hän on ollut äitinsä mukana perheen pienellä ompelimolla, leikkinyt napeilla ja langoilla ja nukkunut kangaspakkojen päällä. 

Myöhemmin Lontoossa opiskeltujen vaatesuunnittelijan opintojen jälkeen ajatus omasta vaatemerkistä kypsyi ja hänen unelmansa oli tuottaa oma mallisto, jossa näkyisi vahvasti oma kädenjälki ja tyyli. Suunnittelija haluaisi myös haastaa perinteistä sesonkiajattelua ja tehdä mallistoja jotka sopivat sekä kesä-että talvisesonkiin. Vaatteiden täytyy myös kestää hyvin kulutusta ja käyttöä. 

Värikkyys, frillat ja glitterit ovat aina olleet mieluisia, kunhan ne on toteutettu hyvällä maulla. Ideat kuoseihin tulevat pitkälti suoraan lapsilta ja yksi asia, josta merkin jo tunnistaa on joka sesonkiin uudistuva Unicorn yksisarvinen. 

”Uusien printtien suunnittelu on ehdottomasti lempipuuhaani ja rakastan tehdä villejäkin yhdistelmiä!”

Suunnittelutyössä keskitytään vahvasti istuvuuteen, mukavuuteen ja lisäksi värikkäisiin printteihin. Suunnittelija itse tutkii jatkuvasti uusia mahdollisuuksia käyttää yhä enemmän ekologisia ja kierrätettyjä materiaaleja. 

Tuotteet valmistetaan eettisesti sekä Latviassa että Turkissa. Toimintamme periaatteita on välttää turhia ympäristöä rasittavia toimia ja esimerkiksi printtien kohdistuksia ei tuotteisiin tehdä, sillä siitä aiheutuisi ylimääräistä jätettä. Tämän vuoksi tuote voi poiketa tuotekuvasta printin asettelun osalta.

Materiaalit värjätään Turkissa, joten on luontevaa toteuttaa koko tuotantoketju samassa maassa. Molemmissa tehtaissa tuotantoa valvoo oma tuotannonvalvoja. Auditoimme tehtaat itse vierailemalla paikanpäällä aina kun uusi mallisto on valmistumassa. 

Ulkovaatemallistomme tuotetaan Kiinassa auditoidulla tehtaalla, jolla on vuosikymmenien kokemus ulkovaatteiden valmistuksesta. Tuotteiden materiaalit ovat tarkoin valittuja eivätkä ne, kuten myöskään värit, sisällä haitallisia yhdisteitä.